Nůžky na drůbež - 25 cm
Popis kategorie
Jak vybrat kuchyňské nůžky
Nerezové kuchyňské nůžky mají při vaření celou řadu využití. Pokud rádi připravujete maso, nejčastěji budete používat nůžky na drůbež Wüsthof, které jsou velmi pevné a masivní, takže s nimi hravě naporcujete celé kuře nebo kachnu. Doporučujeme vybírat kvalitní nůžky z nerezové oceli, které mají velmi ostré ostří s možností jeho broušení a obecně dosahují dlouhé životnosti. V kuchyni však přijdou vhod také menší kuchyňské nůžky na stříhání čerstvých bylinek a další běžné úkony, jako je stříhání pečicího papíru, obalových materiálů nebo provázků.
Jak na zpracování masa v kuchyni
Pokud si rádi pochutnáte na dobře připraveném mase, doporučujeme se ho naučit sami zpracovávat. Potřebovat k tomu budete kvalitní a především ostré nože na krájení, porcování a filetování masa. Přípravu masových pokrmů vám dále usnadní speciální řeznické nože, mezi něž patří nůž vykosťovací, špikovací nebo filetovací. Hodit se vám ale budou i další pomocníci do kuchyně, mezi něž patří sekáčky a pilky na kosti, paličky na naklepání masa nebo kuchařské nůžky na porcování drůbeže.