Kuchařské mapy, obaly a pouzdra na nože - Wüsthof - kvalitní černá umělá kůže - 9
Popis kategorie
Rady, návody, tipy a informace
-
Chrániče čepele - Chrániče ostří nožů (10)
-
Kuchařské brašny a mapy na nože (18)
-
Kuchařské obaly, tašky a pouzdra s noži (5)
-
Skladování nožů (55)
Filtrovat produkty
Základní typy kuchyňských nožů
V každé kuchyni bychom našli alespoň jeden kvalitní kuchařský nůž s delší čepelí, se kterým zvládnete nakrájet ovoce i zeleninu, naporcovat maso nebo nasekat bylinky. K některým úkonům se však lépe hodí kuchyňské nože se specificky tvarovanou čepelí. Typickým příkladem jsou zubaté nože na pečivo, které si lehce poradí s tvrdou kůrkou, řeznické sekáčky, které snadno naporcují i velmi tuhé maso včetně kostí, nebo japonské nože Santoku, které se hodí pro přípravu asijských pokrmů.
Příslušenství ke kuchařským nožům
Kvalitní kuchyňský nůž vám vydrží sloužit dlouhá léta, je však třeba o něj správně pečovat. To mimo jiné znamená investovat do kvalitního kuchařského příslušenství, které dokáže životnost nožů výrazně prodloužit. Patří mezi něj bloky na nože a magnetické lišty, stejně jako brusné kameny, brousky a ocílky určené k broušení nožů. Mezi profesionálními kuchaři jsou pak oblíbené zejména kuchařské brašny, kufříky a kuchařské mapy na nože (pouzdra na nože), ve kterých své náčiní bezpečně přepravují z místa na místo.