Kuchařské rondony z polybavlny - EGOchef - l
Popis kategorie
Jak vybrat materiál rondonu pro kuchaře
Na materiál kuchařského oblečení se kladou vysoké nároky. Měl by být příjemný na nošení, prodyšný a snadno udržovatelný. Zároveň však musí být odolný a pyšnit se dlouhou životností, abyste ho nemuseli po každém větším zašpinění měnit za nový. Mezi kuchaři jsou oblíbené zejména cool-vent rondony ze směsi bavlny a polyesteru, a to ideálně v poměru 65 : 35 nebo 60 : 40. Díky bavlně je rondon prodyšný a savý, zatímco polyester mu propůjčuje menší mačkavost. Vyzkoušet však můžete rovněž rondony z mikrovlákna, 100% bavlny nebo tencelu.
Jak se starat o polybavlněné oblečení
Polybavlněný materiál je velmi odolný v tahu a pokud se o něj správně staráte, zachová si své vlastnosti po mnoho pracích cyklů. Pánské a dámské rondony z polybavlny vkládejte do pračky až poté, co z nich sundáte knoflíky, a následně perte při teplotě 60º. Přednost dejte šetrným pracím práškům, prádlo nebělte a nesušte v sušice. Pokud je třeba, rondon žehlete při maximální teplotě žehlicí plochy 150 °C. Jednou za čas svěřte kuchařské oblečení z polybavlny do péče profesionální čistírny a uvidíte, jak prokoukne.