Kuchařské brašny a mapy na nože - Wüsthof - kovaná ocel - ergonomicky tvarovaná
Popis kategorie
Rady, návody, tipy a informace
Filtrovat produkty
Základní typy kuchyňských nožů
Při běžném domácím vaření budete nejčastěji používat univerzální kuchařský nůž s delší čepelí, kterým zvládnete naporcovat maso, nakrájet ovoce i zeleninu nebo nasekat bylinky. K některým úkonům se však lépe hodí speciální kuchyňské nože s odlišnou délkou a tvarem čepele. Typickým příkladem jsou zubaté nože na pečivo, které si poradí s křupavou kůrkou, sekáčky, které zvládnou naporcovat maso i s kostí, nebo japonské nože Santoku, které se hodí k přípravě asijských pokrmů.
Příslušenství ke kuchařským nožům
Zejména profesionální kuchaři a řezníci nedají dopustit na cestovní tašky a obaly na nože, ve kterých své náčiní bezpečně přepraví z místa na místo. Zatímco kuchařské brašny (pouzdra na nože) a kufříky na nože bývají vyztužené, kuchařské tašky a mapy na nože lze snadno sbalit do kompaktního tvaru, který zabere minimum místa. Mezi nezbytné kuchařské příslušenství patří rovněž bloky na nože a magnetické lišty pro bezpečné uskladnění nožů, stejně jako brusné kameny, brousky a ocílky určené k broušení nožů.