Elektrické brousky na nože - ChefsChoice - metalíza
Popis kategorie
Jak vybrat kvalitní kuchyňské nože
Kvalitní kuchyňský nůž poznáte už v momentě, kdy ho poprvé vezmete do ruky – je perfektně vyvážený, má dokonale ostrou čepel a ergonomicky tvarovanou rukojeť s protiskluzovou úpravou. Při výběru toho pravého mějte na paměti, že rozlišujeme kuchyňské nože podle určení, které se liší zejména délkou a tvarem čepele. Kromě univerzálního kuchařského nože, který má všestranné využití, se proto setkáte s loupacím nožem na zeleninu, vroubkovaným nožem na pečivo nebo tenkým filetovacím nožem na ryby.
Jak na správné broušení nožů
S dokonale ostrým nožem je práce nejen jednodušší, ale také bezpečnější. Víte ale, jak správně naostřit nůž a jaké příslušenství k tomu potřebujete? Nejjednodušším způsobem je použít profesionální brousek na nože, který má přednastavené úhly, proto stačí, když nůž několikrát přetáhnete přes zářez směrem k sobě. Skvělou volbou jsou elektrické brusky na nože ChefsChoice nebo Wüsthof. Pro pravidelnou údržbu ostří se hodí ocílka, která snadno a rychle obnoví původní ostrost nožů.