Škrabky na brambory, zeleninu a ovoce - Kiwi
Popis kategorie
Potřeby pro kuchaře
Mezi základní kuchyňské potřeby řadíme nádobí na vaření, pečení i servírování, kvalitní kuchyňské nože a příslušenství k nim. Je ve vašem vlastním zájmu, aby vám nože vydržely dlouho ostré, proto dbejte na jejich bezpečné skladování a pravidelné broušení, o které se postará bruska nebo ocílka. To ale není vše – nezbytní pomocníci do kuchyně jsou rovněž kuchyňská prkénka, obracečky různé délky a tvaru nebo škrabky na zeleninu a ovoce, stejně jako kuchyňská zástěra, utěrka a řezuvzdorné rukavice.
Jak vybrat kvalitní kuchyňskou škrabku
Při výběru škrabky byste měli hledět především na tvar a typ, na základě kterého rozlišujeme škrabky s podélnou a příčnou čepelí (svým tvarem připomínají písmeno Y). Podélné škrabky jsou ideální na loupání menší, oválné či kulaté zeleniny, nejčastěji se proto jedná o škrabky na brambory. Naopak škrabky s příčnou čepelí se hodí k loupání dlouhé zeleniny, jako je mrkev, okurka nebo chřest. Neméně důležité je také provedení rukojeti, kvalita čepele a použité materiály. Chybu neuděláte, pokud sáhnete po osvědčené škrabce Ivo nebo Victorinox.