Kuchařský nůž a velmi univerzální nůž na zeleninu.
K nožům je v sadě také dvoustupňový brousek.
Limitovaná edice za zvýhodněnou cenu.
sada obsahuje:
4562/20 Kuchařský nůž Gourmet - délka čepele 20 cm
klíčový nůž v kuchyni
na krájení, sekání či kostkování všech druhů potravin
4060 Nůž na zeleninu Gourmet - délka čepele 10 cm
nejuniverzálnější nůž
pro rozmělnění šalotky, cibule a bylinek, stejně jako na čištění a krájení zeleniny
4347 Brousek na nože
dvoustupňový ostřič nožů: první stupeň (karbid) pro hrubé broušení zostří tupé hrany / druhý stupeň (keramika) je vhodný jak pro jemné broušení v návaznosti na první stupeň, tak pro pravidelné ostření čepele - poskytuje leštěné, jako břitva ostré hrany
lze použít na vroubkované i zoubkované ostří (pouze keramický jemný stupeň)
měkká rukojeť
bezpečné a snadné použití
použití brousku: Položte brousek na rovnou pracovní plochu. Držte brousek jednou rukou a rukojeť nože druhou rukou. Zadní konec čepele nože vložte do drážky s brusnými lamelami v úhlu 90°, poté čepel za použití mírného tlaku na čepel protáhněte do špičky. Opakujte tuto akci vždy od zadního konce čepele do špičky (nikdy tam a zpět). Za účelem dosažení co nejlepšího výsledku by čepele měly být čištěny před a po každém broušení. Po použití brousku jej očistěte vlhkým hadříkem nebo jemným kartáčem a vytřete do sucha. Neoplachujte tekoucí vodou.
Řada: Gourmet
Provedení: Nekované nože