Obracečky, paličky na maso, škrabky a vykrajovačky - Continenta
Popis kategorie
Základní kuchařské vybavení
Přemýšlíte, jak vybavit svou kuchyni, abyste v ní mohli připravovat všechna svá oblíbená jídla? Mezi hlavní pomocníky do kuchyně patří nejen kuchyňské nože, ale také krájecí prkénka, škrabky na zeleninu, lis na česnek nebo kolíbka na sekání bylinek. Velmi užitečné jsou obracečky na maso, palačinky a lívance, které využijete také k servírování pokrmů. Jestliže rádi pracujete s masem, neměla by ve vaší výbavě chybět palička na naklepávání masa, pilka na kosti nebo sekáček.
Jak vybrat kuchyňské nože
K základnímu vybavení pro kuchaře patří bezesporu kvalitní kuchyňské nože. Poznáte je podle toho, že jsou vyrobeny z pevné oceli a jsou perfektně vyvážené, což zajistí pocit bezpečí při krájení. K běžnému vaření vám stačí tři druhy nožů – univerzální kuchařský nůž, nůž na zeleninu a nůž na pečivo. Dle potřeby pak můžete svou sbírku rozšířit například o japonský nůž Santoku, vykosťovací a filetovací nůž nebo cukrářské nože, které jsou ideální pro krájení dortových korpusů.