Kuchařské rondony z mikrovlákna - bordó - xxl
Popis kategorie
Jak vybrat materiál rondonu pro kuchaře
Na kuchařský rondon se kladou vysoké nároky – musí odolat vysokým teplotám, dobře sát pot, chránit svého nositele před rozpáleným olejem a přitom vypadat reprezentativně. Není proto divu, že výběr vhodného materiálu je při pořizování rondonu alfou a omegou. Lety prověřená je zejména 100% bavlna a polybavlna neboli směs bavlny a polyesteru, která je velmi odolná, nemačkavá a dobře se udržuje. Na kuchařské scéně se ale objevují i zbrusu nové materiály, jako je přírodní tencel (lyocell) nebo mikrovlákno.
Jaké jsou výhody mikrovlákna
Z mikrovlákna se šijí například kuchařské rondony EGOchef, které teprve během celodenní šichty u rozpáleného sporáku odhalí, co se v nich skrývá za poklad. Velmi jemná syntetická vlákna se totiž vyznačují hned několika klíčovými vlastnostmi – dobře sají pot, mají chladivý účinek a vodoodpudivou úpravu, takže po nich voda jen steče. Pánské a dámské rondony z mikrovlákna se rovněž nemačkají, snadno se udržují a na zádech mají síťovinu pro lepší odvětrávání (tzv. cool vent systém).