Kuchyňské a kuchařské nože - černá - tvrdost 58 rockwell - nýtovaná rukojeť
Popis kategorie
Rady, návody, tipy a informace
-
Nože podle určení (491)
-
Bloky s noži (34)
-
Sady nožů (67)
-
Kuchařské mapy, obaly a pouzdra na nože (74)
-
Škrabky, rukavice (20)
-
Nože světových značek (689)
-
Kuchařské kufříky s noži (0)
-
Kuchyňské nůžky, manikúry, kapesní nože (15)
-
Obracečky, paličky na maso, škrabky a vykrajovačky (23)
-
Fruit Carving (16)
Filtrovat produkty
Jak vybrat kvalitní nože pro kuchaře
V žádné kuchyni by neměl chybět kuchařský nůž s dlouhou čepelí, kterému se přezdívá nůž šéfkuchaře nebo také univerzální nůž. Zvládnete s ním totiž nakrájet zeleninu, naporcovat maso nebo třeba nasekat bylinky. K základní výbavě kuchaře však patří celá řada dalších nožů, z nichž každý se hodí k něčemu jinému. Kvalitní japonské nože Santoku dokážou krájet velmi úzké a malé tvar, zatímco vykosťovací nože precizně oddělí maso od kosti. Řeznické nože si zase poradí i s kostmi a steakové nože snadno nakrájí propečený steak.
Jak správně pečovat o kuchyňské nože
Profesionální kuchyňské nože nepatří do myčky nádobí, jelikož chemické přípravky, horká voda a pára mohou způsobit jejich poškození nebo zkrátit jejich životnost. Co nejdříve po použití je proto umyjte v ruce pod tekoucí teplou vodou a důkladně osušte. Při ukládání nožů myslete na to, aby se nepoškodily. Nenechávejte je volně ležet v zásuvce s ostatními noži a příbory, ale vložte je do ochranného pouzdra nebo stojanu na nože. Jednou za čas použijte brousek na nože a jejich ostří nabruste.
- A co ješte? Nejlepší volbou je strojní výšivka