Bloky s noži - Tsuki - nerezavějící ocel s chrom-molybden-vanadium (x50 cr mo v15) - polyoxymethylene
Popis kategorie
S touto kombinací filtrů si neumíme poradit. Bohužel takové zboží nemáme.
Zkuste použít jiné filtry nebo nám zavolejte číslo 210 012 501 nebo napište mail na profikuchar@profikuchar.cz a rádi vám s výběrem pomůžeme.
Jak vybrat kvalitní nože pro kuchaře
Aby se vám s nožem dobře pracovalo, musí být takzvané vyvážený. To znamená, že váha čepele a rukojeti je stejná. Kromě vyváženosti nože se zaměřte na tvrdost a ostrost čepele, tvar a zpracování rukojeti a v neposlední řadě také na typ nože. Klasický kuchařský nůž má sice relativně všestranné využití, na krájení chleba nebo porcování ryb se ale lépe hodí jiné typy nožů. Nezapomeňte, že vybíráte kuchyňský nůž na celý život a porozhlédněte se po známé renomované značce, jako je například značka Wüsthof nebo Victorinox.
Jak na uskladnění kuchyňských nožů
Pokud budete mít své nože jen tak pohozené v zásuvce s ostatním kuchyňským náčiním, snadno se vám ztupí a poničí. To nejmenší, co v takovém případě můžete udělat, je pořídit si ochranné pouzdro na čepel nože nebo praktické organizéry do zásuvky. Chcete-li však mít kuchařské nože neustále po ruce, vsaďte na bloky neboli stojany na nože nebo magnetické držáky na nože, které přiděláte kamkoliv nad kuchyňskou linku. Ani správné uskladnění nožů však nezabrání jejich otupení, jednou za čas si proto vyhraďte chvíli na broušení nožů.