Kuchařské rondony ze 100% bavlny - EGOchef
Popis kategorie
Jak vybrat materiál rondonu pro kuchaře
Na kuchařský rondon se kladou vysoké nároky – musí odolat vysokým teplotám, odvádět vlhkost, chránit svého nositele a přitom stále vypadat reprezentativně. Klíčový je zejména výběr materiálu, který rondonu propůjčuje jeho vlastnosti. Špičkový kuchaři nedají dopustit na rondony bavlny a z polybavlny neboli směsi bavlny a polyesteru, která je velmi odolná, nemačkavá a dobře se udržuje. Stále častěji jsou ale k vidění dámské a pánské rondony z mikrovlákna a přírodního tencelu, které bývají doplněny síťovinou na zádech nebo v podpaží (tzv. cool vent systém).
Jak se starat o bavlněné oblečení pro kuchaře
Ze 100% bavlny se však nevyrábějí pouze rondony, ale rovněž kuchařské kalhoty a trička, která se starají o účinný odvod potu. Bavlněný materiál je velmi odolný v tahu a pokud se o něj správně staráte, zachová si své vlastnosti po mnoho pracích cyklů. Před praním bavlněného rondonu doporučujeme sundat knoflíky a následně prát v pračce při teplotě 60º. Přednost dejte šetrným pracím práškům, prádlo nebělte a nesušte v sušice. Jednou za čas svěřte kuchařské oblečení do péče profesionální čistírny a uvidíte, jak prokoukne.