profikuchar.cz

Nasyť svůj kulinářský instinkt

210 012 501
(Po - Pá: 9:00 - 12:00 a 13:00 - 16:30)
210 012 501(Po - Pá: 9:00 - 12:00 a 13:00 - 16:30)
  • Přihlášení
    Vítejte zpět

    Přihlaste se

    Zapomenuté heslo
    Přihlášením souhlasíte se spracováním osobných údajov
    Ještě nemáte účet?

    Registrujte se a získejte výhody

    • věrnostní sleva za pravidelný nákup - cenové hladiny
    • vidíte své předchozí objednávky
    • jednoduše opět nakoupíte stejný produkt
    • zapamatované dodací a fakturační údaje
    Registrovat se
  • Registrace
    • Vítejte zpět

      Přihlaste se

      Zapomenuté heslo
      Přihlášením souhlasíte se spracováním osobných údajov
      Ještě nemáte účet?

      Registrujte se a získejte výhody

      • věrnostní sleva za pravidelný nákup - cenové hladiny
      • vidíte své předchozí objednávky
      • jednoduše opět nakoupíte stejný produkt
      • zapamatované dodací a fakturační údaje
      Registrovat se
0
0,00 Kč s DPH

VÁŠ KOŠÍK JE PRÁZDNÝ

Nezměníme to, když máme tolik užitečného zboží?
Nakupte ještě za 2 000 Kč a v rámci ČR máte dopravu zdarma.
0 Kč
/ 2 000 Kč
Nakupte ještě za 2 000 Kč a v rámci ČR máte dopravu zdarma.
MENU
Katalog produktů
  • TOP bestsellery
  • Tipy na Vánoční dárky
    • Dárky pro profesionální kuchaře a číšníky
    • Dárky pro manžela a bratra
    • Dárky pro manželku a sestru
    • Dárky pro dědečka
    • Dárky pro babičku
    • Dárky pro děti
  • %Kuchařské potřeby v akci
  • Kuchařské oblečení a obuv
    • Kuchařské rondony
      • Kuchařské rondony z mikrovlákna
      • Kuchařské rondony ze 100% bavlny
      • Kuchařské rondony z polybavlny
      • Barevné rondony
      • Cool vent rondony
      • Dámské rondony
      • Rondony na objednávku
      • Kuchařské rondony unisex
    • Kuchařské kalhoty
    • Kuchařské boty
      • Kuchařské čepice
        • Nízké kuchařské čepice
        • Vysoké kuchařské čepice
      • Kuchařské sety
      • Kuchařská trička a polokošile
        • Kuchařská trička
        • Kuchařské polokošile
      • Kuchařské rukavice, ROUŠKY
      • Kuchařské šátky
      • Knoflíky do rondonu
      • Nadrozměrné velikosti
      • Ponožky pro kuchaře a číšníky
      • Dárky pro děti
      • Pracovní pláště
      • Zástěra pro kuchaře
        • Vysoké zástěry ke krku
        • Nízké zástěry do pasu
    • Oblečení pro číšníky, obuv, potřeby
      • Číšnické a barmanské peněženky a kasírky
      • Číšnické polokošile
      • Číšnícké a barmanské zástěry
      • Dámské číšnické košile
      • Pánské číšnické košile a rondony
      • Číšnické sukně
      • Kalhoty pro číšníky
      • Kuchařské a číšnické mikiny
      • Boty pro číšníky
      • Oblečení pro zmrzlináře
      • Oblečení pro pokojské
      • Utěrky, příručníky
      • Vesty a kravaty pro číšníky
      • Wellness oblečení a obuv
    • Broušení nožů
      • Brousky na nože
      • Brusné kameny
      • Elektrické brousky na nože
      • Ocílky na nože
    • Kuchyňské a kuchařské nože
      • Nože podle určení
        • Kuchařské nože
        • Damaškové nože
        • Univerzální nože do kuchyně
        • Kuchyňské nože
        • Japonské kuchyňské nože Santoku (nakiri)
        • Cukrářské nože
        • Dekorační nože
        • Nože na pečivo a chleba
        • Nože na loupání
        • Nože na rajčata
        • Nože na ryby
        • Řeznické nože
        • Kuchyňské nože na sýry
        • Steakové nože
        • Vykosťovací nože
        • Nože na zeleninu
        • Nářezové nože (Slicery) na šunku a salám
        • Sekáčky na maso a zeleninu
        • Špikovací nože
        • Vidličky na maso
        • HACCP nože
      • Bloky s noži
      • Sady nožů
        • Sady řeznických nožů
        • Sady steakových nožů
        • Sady univerzálních nožů
        • Sady nožů na zeleninu
        • Tranžírovací sady
      • Mapy a tašky
        • Obaly a tašky na nože
        • Obaly a tašky s noži
        • Skladování nožů
      • Kuchařské kufříky s noži
      • Kuchyňské nůžky, manikúry, kapesní nože
        • Kapesní nožíky
        • Kuchyňské nůžky a nůžky na drůbež
        • Manikúry
      • Obracečky, paličky na maso, škrabky a vykrajovačky
        • Obracečky a špachtle
        • Paličky na maso
        • Pomocníci do kuchyně
        • Pilky na kosti
      • Škrabky, rukavice
        • Škrabky na brambory, zeleninu a ovoce
        • Řeznické rukavice
    • Nože světových značek
      • Kuchyňské nože IVO Cutelarias
        • Kuchyňské nože IVO Premier
        • IVO Progrip
        • IVO 97000
        • IVO 206000
        • IVO SUPREME
        • Ocílky IVO Cutelarias
        • IVO Cutelarias - Řezuvzdorné rukavice
        • Brusky na nože - IVO Cutelarias
        • Kuchyňské nože IVO Blademaster
        • Kuchyňské nože IVO Butchercut
        • Kuchyňské nože IVO Cuisimaster
        • Kuchyňské nože IVO Cork
        • Kuchyňské nože IVO Duoprime
        • Řeznické nože IVO Europrofessional
        • Kuchyňské nože IVO Solo
        • Kuchyňské nože IVO Titanium EVO
        • Kuchyňské nože IVO ViRTU GOLD
      • Nože a příslušenství Wüsthof
        • Nože Wüsthof
        • Modelové řady nožů Wüsthof
        • Příslušenství do kuchyně Wüsthof
        • Limitovaná nabídka nožů a příslušenství Wüsthof
      • Victorinox - Švýcarské nože a škrabky
        • Nože Victorinox
        • Škrabky Victorinox
      • Damaškové nože Berndorf
      • Kuchyňské nože a příslušenství Giesser Messer
        • Kuchyňské nože Giesser Messer
      • Kuchyňské nože a příslušenství Stalgast
      • Tsuki damaškové nože
      • Zwilling
    • Gastro zařízení
      • Příprava potravin
        • Nářezové stroje
      • Vakuové baličky a kapsy
      • Kuchyňské náčiní
        • Pinzety
        • Dávkovače na omáčky
      • Bar a káva
        • Mlýnky na kávu
        • Nalévatka a odměrky
        • Mlýnky a nádoby na led
        • Barové příslušenství
        • Odšťavňovače
        • Oplach na sklenice
        • Mixéry a frapovače
        • Drtiče a výrobníky ledu
        • Příslušenství do kaváren
      • Pizza a pekárna
        • Lopaty na pizzu
        • Plechy a síta
        • Kráječe na pizzu
        • Šlehačkovače, šlehačkové láhve a sifonové bombičky
      • Příslušenství pro Catering
        • Chafingy
        • Vařiče na víno
    • Grilovací příslušenství
      • Grilovací náčiní
        • Grilovací sady
        • Grilovací náčiní - samostatné kusy
      • Rošty
        • Rošty do krbu
    • Káva
      • Pro domácnost
        • Příprava a zpracování potravin
          • Kuchyňské nářadí a pomůcky
          • Krájače, strúhadlá, kuchynské nástroje
          • Nože, nůžky, bloky na nože
          • Prkénka
        • Vaření
          • Pánve a poklice Tescoma
          • Nádobí
          • Tlakové hrnce
          • Nádobí do mikrovlnné trouby
        • Pečení
          • Formy a plechy
          • Zapékací mísy a pekáče
          • Nářadí a pomůcky na pečení
          • Vykrajovátka, formičky
          • Odměrky, váhy a teploměry
        • Stolování
          • Příbor
          • Kořenky a mlýnky na koření
          • Prostírání a servírování
          • pro gril
        • Nápoje
          • Zdravé láhve
          • Sklenice
          • Příprava čaje a kávy, konvice
          • Vinotéka, bar, doplňky
          • Termosky
        • Skladování a balení potravin
          • Dózy a misky
          • Zavařování
          • Zásobníky
          • Balení potravin
          • Jídlonosiče a termotašky
        • Organizace a úklid kuchyně
          • Organizéry
          • Závěsné systémy
          • Na kuchyňské lince
          • Na mytí nádobí a úklid
        • Nakupování a hobby
          • Tašky a košíky
          • Záhrada
        • Vaření pro děti
          • Vaření a pečení s dětmi
          • Dětské stolování
        • Osvěžovače
          • Vonné difuzéry
      • Kuchařské knihy
      • Gravírování
      • Reference
      • Blog
      • Výšivky
      • Velkoobchod
      • Kontakt
      • Reference
      • Blog
      • Výšivky
      • Velkoobchod
      • Kontakt
      BlogJak se dělí rondony
      Blog
      30. 9. 2021
      5 min. čtení

      Jak se dělí rondony

      Autor článku Janka Snopková
      Jak se dělí rondony
      Autor článku Janka Snopková

      Nože IVO Cutelarias

      Kuchařské rondony se liší materiálem, délkou rukávů, střihem ale také barvou a typem zapínání. Všechny do jednoho ale přispívají k pohodlí kuchaře při celodenní směně u sporáku, chrání ho před popálením a plní reprezentativní funkci. Jaký rondon si nakonec pořídíte, tak záleží zejména na vašich potřebách a na celkovém konceptu podniku.

      Rondony podle materiálu

      Jako kuchař trávíte u sporáku často i více než 16 hodin denně. Je tudíž ve vašim vlastním zájmu investovat do kuchařského rondonu, který bude dobře sát pot a odvětrávat, chránit vás před rozpáleným olejem i vroucí vodou a snadno se udržovat.

      Tyto a mnohé další vlastnosti propůjčuje rondonu materiál, ze kterého je ušitý. Mezi osvědčenou klasiku patří zejména rondony z polybavlny a mikrovlákna.

      • Rondony z mikrovlákna – Kuchařské rondony z mikrovlákna perfektně odvádějí vlhkost, mají chladivý účinek a navíc se nemačkají, takže budete celou směnu vypadat upraveně, aniž by vás to stálo příliš úsilí.
      • Rondony z polybavlny – Jedná se o rondony ze směsi polyesteru a bavlny, nejčastěji v poměru 65 : 35 nebo 60 : 40. Díky bavlně jsou prodyšné a příjemně se nosí, díky polyesteru jsou pružné, odolné a příliš se nemačkají.
      • Rondony z bavlny – Kuchařské rondony ze 100% bavlny vynikají svou prodyšností a efektivním odvodem potu. Jelikož se k jejich výrobě používá zcela přírodní materiál, nedráždí ani citlivou pokožku a nezpůsobují alergické reakce.
      • Rondony z tencelu– Tencel je přírodní materiál, který bezchybně reguluje odpařování přebytečné vlhkosti, má chladivý účinek a velmi dobře ho snáší i citlivá pokožka náchylná k alergiím.

      TIP: V rozpálené kuchyni oceníte takzvané cool-vent rondony, pro které je typická síťka na zádech nebo v podpaží pro lepší odvod potu.

      Jak správně pečovat o rondon?

      Aby si rondon zachoval své vlastnosti a stále působil reprezentativně, musíte se o něj pravidelně starat. Při péči o kuchařské oblečení se vždy řiďte informacemi na visačce. Většina rondonů se ale doporučuje prát na 60º, ideálně s použitím šetrného pracího přípravku.

      Rondony podle typu rukávu

      Většina kuchařů dává přednost rondonu s krátkým rukávem, které lépe chladí a účinněji odvádějí pot. Pokud chcete obléknout rondon s dlouhým rukávem, ujistěte se, že manžeta rukávu končí zároveň se zápěstím nebo dva centimetry nad zápěstím. V případě potřeby lze rukávy jediným ohrnutím manžety rychle vykasat do poloviny předloktí.

      Rondony podle barvy

      Tradiční bílé kuchařského oblečení v posledních letech nahrazují rondony v černém provedení, které působí velmi elegantně a hodí se do luxusnějších podniků. Nic vám ale nebrání zvolit barevný rondon, který bude ctít koncept podniku a spolehlivě vás odliší od konkurence.

      Zvolíte-li klasický bílý rondon, pohrajte si alespoň s doplňky. Použijte například barevné knoflíky do rondonu, kuchařskou čepici nebo šátek na krk.

      Rondony podle způsobu zapínání

      V kuchyních převládají jednořadé rondony s jednoduchým zapínáním na druky. Ty se našívají takzvaně bezkontaktně, aby nepřišly do styku s holou kůží kuchaře a nezpůsobovaly alergické reakce. Na rozdíl od klasických knoflíků se s nimi snadno a rychle manipuluje a před praním je není třeba z rondonu sundávat.

      Rondony podle pohlaví

      Rondony pro kuchaře se tradičně vyrábějí v pánské a dámské variantě, které se od sebe liší zejména střihem. Zatímco pánské rondony bývají volnější a širší v ramenou, dámské rondony jsou v pase mírně projmuté.

      V případě dvouřadého rondonu se liší také způsob zapínání. Pánský rondon se doporučuje přiložit k tělu nejdříve pravou stranu a poté překrýt levou stranou (z pohledu kuchaře), aby vynikla výšivka na levé náprsence. U dámského rondonu je tomu přesně naopak – původ této odlišnosti lze vysledovat do historie, kdy měly dámské košile běžně zapínání na opačné straně než muži.

      Pořizujete rondon svým zaměstnancům, kteří se v práci často střídají? Zvolte unisex variantu, která sedne každému.

      Obuv pro kuchaře

      Rondony podle značky

      • Rondony EGOchefvnesou do kuchyně italský styl a cit pro eleganci. Většina se jich vyrábí z mikrovlákna a disponuje síťovinou na zádech pro lepší odvětrávání. Dodnes se šijí v Itálii, kde jejich výroba před více než 200 lety začala.
      • Stylové rondony Portwest se vyrábějí ze směsi bavlny a polyesteru, dobře pohlcují vlhkost a díky nemačkavé úpravě vypadají skvěle i po celodenní šichtě u sporáku. Při výběru kuchařského oblečení Portwest mějte na paměti, že velikosti jsou o číslo větší než evropský standard.
      • Americké rondony Chef Works byste našli ve výbavě nejznámějších kuchařů světa. Zastánci klasiky si vyberou ze široké nabídky standardních dvouřadých rondonů z polybavlny, zatímco průkopníky moderního stylu nadchnou rondony z Urban kolekce, které mají zapínání na zip a rukávové kapsy na teploměr či mobilní telefon.
      • Rondony Kegel se od ostatních liší nejen designem, ale také materiálem. K jejich výrobě se používá tencel, přírodní tkanina, která dokonale odvádí vlhkost a má chladivý účinek, takže vás udrží v suchu po celou směnu u rozpáleného sporáku.

      Jak vybrat správnou velikost rondonu

      Kuchařské rondony se vyrábějí v několika střizích od vypasovaných až po volnější, které vám poskytnou komfort během celodenní směny v rozpálené kuchyni. Vhodnou velikost rondonu zjistíte jednoduše – vezměte do ruky krejčovský metr a změřte své míry v oblasti hrudníku a pasu. Získané míry v centimetrech porovnejte s velikostní tabulkou jednotlivých výrobců oblečení pro kuchaře a získáte představu o ideální velikosti rondonu.

      Nezapomeňte si zkontrolovat také délku rondonu. Měl by být kratší než klasická košile a sahat zhruba do výše kyčlí, nad úroveň rozkroku.

      Abychom vám výběr rondonu usnadnili, nabízíme vám výměnu velikosti zcela zdarma. Stačí, když nám nenošený a nepoškozený rondon pošlete zpět a vyberete si vhodnější velikost.


      Líbil se vám článek?

      Sdílejte ho s přáteli
      Sdílet
      Autor článku Janka Snopková Další články autora
      Janka je specialistka na marketing. Rada vyhledává aktuální témata. Při psaní spolupracuje s profi kuchaři, kteří jsou zkušení, záleží jim na jejich profesi, mají co říct a jsou zároveň i našimi spokojenými zákazníky. Je známá svými otázkami na tělo, ze kterých se odborníkům paří z hlavy, ale výsledek stojí za to. Vždyť posuďte sami.
      ×

      Související články

      Blog (41)

      Lety prověření výrobci a dodavatelé

      Zobrazit všechny výrobce
      Pengo spa Securit ChefsChoice Gio Style Continenta

      To nejlepší do Vaší pošty

      Novinky, recepty, tipy a rady přímo na Váš e-mail

      O společnosti

      • Výšivky
      • Reference
      • Výrobci
      • O nás
      • Blog
      • Kontakt

      O nákupu

      • Obchodní podmínky
      • Ochrana osobních údajů
      • Doprava a platba
      • Výměna zboží / Reklamace
      • Věrnostní systém

      Kontakty

      Máte otázky?

      Tímea Vám poradí

      210 012 501
      (Po - Pá: 9:00 - 12:00 a 13:00 - 16:30)
      profikuchar@profikuchar.cz

      Showroom v Bratislavě

      Zobrazit na mapě
      Adresa showroomu
      Kostlivého 19
      821 03 Bratislava
      Otevírací doba
      Po - Pá: 9:00 - 12:00 a 13:00 - 16:30
      • Vzdělávejte se a sledujte nás na Facebooku
      • Krásné produkty si přímo říkají o sdílení na Instagramu
      • O novinkách píšeme na Twitteru
      • Produkty Vám představujeme na Youtube

      Copyright © 2010 - 2023 profikuchar.cz Všechna práva vyhrazena

      eshop na mieru vytvorilo vibration.sk

      ×
      Nože
      Hrnce

      Získejte 100 Kč slevu

      na Váš první nákup

      Zadejte Váš email a získáte slevový kód
      Sleva platí při nákupu nad 1300 Kč