Tlakové hrnce - nerezová ocel
Popis kategorie
Výhody vaření v tlakovém hrnci
Tlakový neboli papinův hrnec ti dovolí proniknout ještě hlouběji do kulinářské džungle a ukázat všem okolo, že kulinářské dobrodružství nikdy nekončí. Připravíš v něm řadu exkluzivních receptů – kromě silných vývarů třeba španělské ptáčky nebo kohouta na víně.
Mezi největší výhody vaření v tlakovém hrnci patří úspora času a energie. Kromě toho ale kvalitní tlakový hrnec dokáže zachovat v pokrmu více živin a také chuti a vůně, takže si ho oblíbí všichni, kdo touží nasytit svou touhu nadchnout. Přípravy jídel v papiňáku není důvod se bát, stačí zvládnou pár kroků a můžeš dát průchod svému kulinářskému instinktu.
Naopak nevýhodou papiňáku je jeho velikost. U těch moderních už to není takový problém, jako dříve, ale pro skladování potravin třeba v lednici raději zvol plastové nebo skleněné dózy.
Jak poznám kvalitní tlakový hrnec
Stejně jako při výběru dalšího kuchyňského vybavení i v tomto případě se můžeš spolehnout na časem prověřené značky. Chybu neuděláš s tlakovým hrncem Tescoma. Určitě máš s touto značkou své zkušenosti, oblíbené jsou třeba pánve a poklice Tescoma. Dej prostor své nezkrotné inspiraci a spolehni se na kuchařské pomůcky, které tě ve tvém snažení podpoří.