profikuchar.cz

Nasyť svůj kulinářský instinkt

210 012 501
(Po - Pá: 9:00 - 12:00 a 13:00 - 16:30)
210 012 501(Po - Pá: 9:00 - 12:00 a 13:00 - 16:30)
  • Přihlášení
    Vítejte zpět

    Přihlaste se

    Zapomenuté heslo
    Přihlášením souhlasíte se spracováním osobných údajov
    Ještě nemáte účet?

    Registrujte se a získejte výhody

    • věrnostní sleva za pravidelný nákup - cenové hladiny
    • vidíte své předchozí objednávky
    • jednoduše opět nakoupíte stejný produkt
    • zapamatované dodací a fakturační údaje
    Registrovat se
  • Registrace
    • Vítejte zpět

      Přihlaste se

      Zapomenuté heslo
      Přihlášením souhlasíte se spracováním osobných údajov
      Ještě nemáte účet?

      Registrujte se a získejte výhody

      • věrnostní sleva za pravidelný nákup - cenové hladiny
      • vidíte své předchozí objednávky
      • jednoduše opět nakoupíte stejný produkt
      • zapamatované dodací a fakturační údaje
      Registrovat se
0
0,00 Kč s DPH

VÁŠ KOŠÍK JE PRÁZDNÝ

Nezměníme to, když máme tolik užitečného zboží?
Nakupte ještě za 2 000 Kč a v rámci ČR máte dopravu zdarma.
0 Kč
/ 2 000 Kč
Nakupte ještě za 2 000 Kč a v rámci ČR máte dopravu zdarma.
MENU
Katalog produktů
  • TOP bestsellery
  • Tipy na dárky
    • Dárky pro profesionální kuchaře a číšníky
    • Dárky pro manžela a bratra
    • Dárky pro manželku a sestru
    • Dárky pro dědečka
    • Dárky pro babičku
    • Dárky pro děti
  • %Kuchařské potřeby v akci
  • Kuchařské oblečení a obuv
    • Kuchařské rondony
      • Kuchařské rondony z mikrovlákna
      • Kuchařské rondony ze 100% bavlny
      • Kuchařské rondony z polybavlny
      • Barevné rondony
      • Cool vent rondony
      • Dámské kuchařské rondony
      • Rondony na objednávku
      • Kuchařské rondony unisex
    • Kuchařské kalhoty
    • Kuchařské boty
      • Kuchařské čepice
        • Nízké kuchařské čepice
        • Vysoké kuchařské čepice
      • Kuchařské sety
      • Kuchařská trička a polokošile
        • Kuchařská trička
        • Kuchařské polokošile
      • Kuchařské rukavice, ROUŠKY
      • Kuchařské šátky
      • Knoflíky do rondonu
      • Nadrozměrné velikosti
      • Ponožky pro kuchaře a číšníky
      • Dárky pro děti
      • Pracovní pláště
      • Zástěra pro kuchaře
        • Vysoké zástěry ke krku
        • Nízké zástěry do pasu
    • Oblečení pro číšníky, obuv, potřeby
      • Číšnické a barmanské peněženky a kasírky
      • Číšnické polokošile
      • Číšnícké a barmanské zástěry
      • Dámské číšnické košile
      • Pánské číšnické košile a rondony
      • Číšnické sukně
      • Kalhoty pro číšníky
      • Kuchařské a číšnické mikiny
      • Boty pro číšníky
      • Oblečení pro zmrzlináře
      • Oblečení pro pokojské
      • Utěrky, příručníky
      • Vesty a kravaty pro číšníky
      • Wellness oblečení a obuv
    • Zdravotnické oblečení
      • Zdravotnické kalhoty
      • Zdravotnické košile
      • Zdravotnická obuv
    • Oblečení pro řezníky
      • Košile/Trička pro řezníky
      • Kalhoty pro řezníky
      • Zástěry pro řezníky
      • Obuv pro řezníky
      • Čepice pro řezníky
      • Rukavice pro řezníky
    • Broušení nožů a nástroje na broušení nožů
      • Brousky na nože
      • Brusné kameny
      • Elektrické brousky na nože
      • Ocílky na nože
    • Kuchyňské a kuchařské nože
      • Nože podle určení
        • Kuchařské nože
        • Damaškové nože
        • Univerzální nože do kuchyně
        • Kuchyňské nože
        • Japonské kuchyňské nože Santoku (nakiri)
        • Cukrářské nože a pilky
        • Dekorační nože
        • Nože na pečivo a chleba
        • Nože na loupání
        • Nože na rajčata
        • Nože na ryby
        • Řeznické nože
        • Kuchyňské nože na sýry
        • Steakové nože
        • Vykosťovací nože
        • Nože na zeleninu
        • Nářezové nože (Slicery) na šunku a salám
        • Sekáčky na maso a zeleninu
        • Špikovací nože
        • Vidličky na maso
        • HACCP nože
      • Bloky s noži
      • Sady nožů
        • Sady řeznických nožů
        • Sady steakových nožů
        • Sady univerzálních nožů
        • Sady nožů na zeleninu
        • Tranžírovací sady
      • Mapy a tašky
        • Obaly a tašky na nože
        • Obaly a tašky s noži
        • Skladování nožů
      • Kuchařské kufříky s noži
      • Kuchyňské nůžky, manikúry, kapesní nože
        • Kapesní nožíky
        • Kuchyňské nůžky a nůžky na drůbež
        • Manikúry
      • Obracečky, paličky na maso, škrabky a vykrajovačky
        • Obracečky a špachtle
        • Paličky na maso
        • Pomocníci do kuchyně
        • Pilky na kosti
      • Škrabky, rukavice
        • Škrabky na brambory, zeleninu a ovoce
        • Řeznické rukavice
    • Nože světových značek
      • Kuchyňské nože IVO Cutelarias
        • Kuchyňské nože IVO Premier
        • IVO Progrip
        • IVO 97000
        • IVO 206000
        • IVO SUPREME
        • Ocílky IVO Cutelarias
        • IVO Cutelarias - Řezuvzdorné rukavice
        • Brusky na nože - IVO Cutelarias
        • Kuchyňské nože IVO Blademaster
        • Kuchyňské nože IVO Butchercut
        • Kuchyňské nože IVO Cuisimaster
        • Kuchyňské nože IVO Cork
        • Kuchyňské nože IVO Duoprime
        • Řeznické nože IVO Europrofessional
        • Kuchyňské nože IVO Solo
        • Kuchyňské nože IVO Titanium EVO
        • Kuchyňské nože IVO ViRTU GOLD
      • Nože a příslušenství Wüsthof
        • Nože Wüsthof
        • Modelové řady nožů Wüsthof
        • Příslušenství do kuchyně Wüsthof
        • Limitovaná nabídka nožů a příslušenství Wüsthof
      • Victorinox - Švýcarské nože a škrabky
        • Nože Victorinox
        • Škrabky Victorinox
      • Damaškové nože Berndorf
      • Kuchyňské nože a příslušenství Giesser Messer
        • Kuchyňské nože Giesser Messer
      • Kuchyňské nože a příslušenství Stalgast
      • Tsuki damaškové nože
      • Zwilling
    • Gastro zařízení
      • Příprava potravin
        • Nářezové stroje
      • Vakuové baličky a kapsy
      • Kuchyňské náčiní
        • Pinzety
        • Dávkovače na omáčky
      • Bar a káva
        • Mlýnky na kávu
        • Nalévatka a odměrky
        • Mlýnky a nádoby na led
        • Barové příslušenství
        • Odšťavňovače
        • Oplach na sklenice
        • Mixéry a frapovače
        • Drtiče a výrobníky ledu
        • Příslušenství do kaváren
      • Pizza a pekárna
        • Lopaty na pizzu
        • Plechy a síta
        • Kráječe na pizzu
        • Šlehačkovače, šlehačkové láhve a sifonové bombičky
      • Příslušenství pro Catering
        • Chafingy
        • Vařiče na víno
    • Grilovací příslušenství
      • Grilovací náčiní
        • Grilovací sady
        • Grilovací náčiní - samostatné kusy
      • Rošty
        • Rošty do krbu
    • Káva
      • Pro domácnost
        • Příprava a zpracování potravin
          • Kuchyňské nářadí a pomůcky
          • Krájače, strúhadlá, kuchynské nástroje
          • Nože, nůžky, bloky na nože
          • Prkénka
        • Vaření
          • Pánve a poklice Tescoma
          • Nádobí
          • Tlakové hrnce
          • Nádobí do mikrovlnné trouby
        • Pečení
          • Formy a plechy
          • Zapékací mísy a pekáče
          • Nářadí a pomůcky na pečení
          • Vykrajovátka, formičky
          • Odměrky, váhy a teploměry
        • Stolování
          • Příbor
          • Kořenky a mlýnky na koření
          • Prostírání a servírování
          • pro gril
        • Nápoje
          • Zdravé láhve
          • Sklenice
          • Příprava čaje a kávy, konvice
          • Vinotéka, bar, doplňky
          • Termosky
        • Skladování a balení potravin
          • Dózy a misky
          • Zavařování
          • Zásobníky
          • Balení potravin
          • Jídlonosiče a termotašky
        • Organizace a úklid kuchyně
          • Organizéry
          • Závěsné systémy
          • Na kuchyňské lince
          • Na mytí nádobí a úklid
        • Nakupování a hobby
          • Tašky a košíky
          • Záhrada
        • Vaření pro děti
          • Vaření a pečení s dětmi
          • Dětské stolování
        • Osvěžovače
          • Vonné difuzéry
      • Kuchařské knihy
      • Gravírování
      • Reference
      • Blog
      • Výšivky
      • Velkoobchod
      • Kontakt
      • Reference
      • Blog
      • Výšivky
      • Velkoobchod
      • Kontakt
      BlogDesatero začínajícího kuchaře
      Blog
      20. 2. 2019
      4 min. čtení

      Desatero začínajícího kuchaře

      Autor článku Janka Snopková
      Desatero začínajícího kuchaře
      Autor článku Janka Snopková

      Nože IVO Cutelarias

      Přinášíme vám deset praktických tipů, které vám pomohou na cestě za snem stát se špičkovým šéfkuchařem.

      Každý velký šéfkuchař jednou nějak začínal. Za úžasnými pokrmy, vyváženými chutěmi a tisíci spokojených hosty jsou roky potu, dřiny, neutuchající snahy zlepšovat se a překonávat sama sebe. Pokud i vy patříte k těm, kteří se vydali na profesionální kuchařskou dráhu, připravili jsme pro vás deset rad, které jsou alfou a omegou pro každého úspěšného šéfkuchaře.

      1. Začínejte od začátku

      Nepokoušejte se běžet dříve, než se naučíte chodit. Na toto si vzpomeňte vždy, když se rozhodnete experimentovat ještě předtím, než se naučíte pořádně vařit. Jako všude, i v kuchařském řemesle platí, že správné naučené základy jsou opěrnými pilíři vaší budoucnosti. Trénujte sebevědomé používání nože a dalších kuchyňských nástrojů. Opakujte a zlepšujte svůj čas na přípravu jídla. Seznamte se s profesionálními kulinářskými výrazy a zařaďte je do svého slovníku.

      2. Studujte umění krájet

      Batonnet, carré, julienne, brunoise, chiffonade, Jardiniere, payesan, macedoin ... pokud jste začínající kuchař, určitě vám je jasné, že nejde o hodinu francouzštiny, ale o techniky krájení. Správný úchop nože a krájení zeleniny či dalších surovin tak, aby byl řez přesný, rychlý a zároveň s minimem odpadu, to chce skutečné mistrovství a vytrvalý trénink.

      Dnes už mladí kuchaři nejsou odkázáni jen na sledování svého učitele v kuchyni, díky internetu si mohou vyhledat videa různých kuchařských mistrů v akci. Už si stačí jen pořídit kvalitní nože a trénovat a trénovat a trénovat. Investice do profi nožů se vám určitě vrátí, navíc vám při správné péči vydrží roky v super kondici.

      3. Pozorně naslouchejte

      V kuchyni sledujte, vnímejte, nasávejte, ale zejména poslouchejte, co vám říkají zkušenější kuchaři. Přijímejte všechny informace, které se k vám dostanou a dovolte, aby se na vás nalepili.

      4. Nikdy nemeškejte

      Pokud to s kariérou v gastronomii myslíte opravdu vážně, osvojte si dochvilnost. Kromě toho, že přijdete včas, tím jasně ukazujete i další důležité přednosti - odpovědnost a důvěryhodnost. Kolegům i nadřízeným vysíláte signál, že se na vás mohou spolehnout.

      Obuv pro kuchaře

      5. Buďte vždy ve střehu

      Když se herec zapomene, režisér mu připomene, aby za žádných okolností nevypadával z role. Rajón je vaše jeviště a vy musíte být neustále ve střehu. Postáváním nebo ťukáním do telefonu si dobré jméno neuděláte. I když se i na první pohled zda, že je práce málo, vždy se najde něco, co je třeba pořádně vyčistit.

      6. Nebojte se klást otázky

      Nikdo učený z nebe nespadl. Pokud je jednou někdo nový, je normální, když se o věci kolem zajímá. Zapomeňte na strach z toho, že se zeptáte nesmysl a budete za hlupáka. Klidně si přineste zápisník a pište si poznámky, informace k receptem a fungování kuchyně. Mnohem rychleji se dostanete do obrazu a zaběhnete se.

      7. Neustále se překonávejte

      Ty limity, které nás nejčastěji brzdí, si stanovujeme my sami. Těšte se z úspěchů, ale nezapomeňte na snahu stále se zlepšovat, zvedat laťku výše a překonávat sama sebe. Jen neutuchající prací na sobě se můžete dostat mezi špičku. Nebojte se chyb. I ty vás posouvají vpřed, pokud se z nich poučíte.

      8. Mise En Place - mantra skvělého kuchaře

      Mise en place [Mizan plas] je francouzská kulinářská fráze, která znamená "vše na svém místě". Používá se ve významu přípravy kuchyně před samotným vařením a servírováním. Jde tedy o dokonalou organizaci práce, všech spotřebičů, náčiní a surovin. Slavný americký šéfkuchař Anthony Bourdain tvrdil, že "Mise en place je náboženstvím všech dobrých kuchařů. Pro vás, jako pro kuchaře, je místo v kuchyni, jeho stav a připravenost rozšířením vašeho nervového systému. "

      Věnujte tedy plánování a organizaci osobitou pozornost, vše si připravte tak, abyste mysl mohli zaměstnat dokonalými chutěmi a ne přemýšlením nad tím, kde je které koření nebo kdo zapomněl zapnout trouby či konvektomaty.

      9. Noste kvalitní a čistou kuchařskou obuv a oblečení

      Při pracovním oděvu a obuvi nešetřete a vsaďte na kvalitu. Protiskluzové boty vás zachrání před pádem na mokré nebo mastné podlaze, rondon z kvalitních materiálů vás ochrání před popálením a ušetří od nepříjemného propocení a zápachu.

      Nezapomeňte, že oblečením, které nosíte v kuchyni, prezentujete sebe, restauraci, ale zejména svou práci a postoj k ní. Přijďte do práce v čistém kuchařském rondonu, kalhotách, kuchařské zástěře, čepici, certifikované obuvi a dalších doplňcích.

      10. Myslete na sebe

      Přesto že se vedle předchozích devíti bodech zdá velmi nereálné myslet na správný "work - life balance", věřte, že to má svůj smysl. Vedle vší cílevědomosti, vytrvalosti a tvrdé práci při cestě za svým snem, myslete i na sebe, svou rodinu, přátele, pohyb, zdravé jídlo, relax (např. masáže, sauny, plavání atp.), koníčky - vše, díky čemuž z vás bude vyrovnaný, spokojený a zdravý člověk.

      Pokud se vám článek líbil, neváhejte ho sdílet se svými přáteli.

      Co si myslíte


      Líbil se vám článek?

      Sdílejte ho s přáteli
      Sdílet
      Autor článku Janka Snopková Další články autora
      Janka je specialistka na marketing. Rada vyhledává aktuální témata. Při psaní spolupracuje s profi kuchaři, kteří jsou zkušení, záleží jim na jejich profesi, mají co říct a jsou zároveň i našimi spokojenými zákazníky. Je známá svými otázkami na tělo, ze kterých se odborníkům paří z hlavy, ale výsledek stojí za to. Vždyť posuďte sami.
      ×

      Související články

      Blog (44)

      Lety prověření výrobci a dodavatelé

      Zobrazit všechny výrobce
      Emsa Lucifer Profikuchar.cz Pengo spa IVO

      To nejlepší do Vaší pošty

      Novinky, recepty, tipy a rady přímo na Váš e-mail

      O společnosti

      • Výšivky
      • Reference
      • Výrobci
      • O nás
      • Blog
      • Kontakt

      O nákupu

      • Obchodní podmínky
      • Ochrana osobních údajů
      • Doprava a platba
      • Výměna zboží / Reklamace
      • Věrnostní systém

      Kontakty

      Máte otázky?

      Tímea Vám poradí

      210 012 501
      (Po - Pá: 9:00 - 12:00 a 13:00 - 16:30)
      profikuchar@profikuchar.cz

      Showroom v Bratislavě

      Zobrazit na mapě
      Adresa showroomu
      Kostlivého 19
      821 03 Bratislava
      Otevírací doba
      Po - Pá: 9:00 - 12:00 a 13:00 - 16:30
      • Vzdělávejte se a sledujte nás na Facebooku
      • Krásné produkty si přímo říkají o sdílení na Instagramu
      • O novinkách píšeme na Twitteru
      • Produkty Vám představujeme na Youtube

      Copyright © 2010 - 2023 profikuchar.cz Všechna práva vyhrazena

      eshop na mieru vytvorilo vibration.sk

      ×
      Nože
      Hrnce

      Získejte 100 Kč slevu

      na Váš první nákup

      Zadejte Váš email a získáte slevový kód
      Sleva platí při nákupu nad 1300 Kč