Brousky na nože - ChefsChoice - černo-bílá
Popis kategorie
S touto kombinací filtrů si neumíme poradit. Bohužel takové zboží nemáme.
Zkuste použít jiné filtry nebo nám zavolejte číslo 210 012 501 nebo napište mail na profikuchar@profikuchar.cz a rádi vám s výběrem pomůžeme.
Jak na správné broušení nožů
Dokonale ostré nože jsou v kuchyni klíčem k úspěchu. Víte ale, jak je správně brousit a ostřit? Nejjednodušším způsobem je použít profesionální brousek na nože, který má přednastavené úhly, proto stačí, když nůž několikrát přetáhnete přes brusné lamely směrem k sobě. Skuteční fajnšmekři mohou k broušení nožů vyzkoušet brusné kameny, ačkoliv práce s nimi už vyžaduje praxi. Pro pravidelnou údržbu ostří se pak hodí ocílka, která snadno a rychle obnoví původní ostrost nožů.
Elektrický vs. manuální brousek na nože
Mechanické brusky na nože IVO a Victorinox jsou vhodné pro začátečníky, kteří s broušením nožů teprve získávají zkušenosti. Jsou vybaveny dvěma brusnými kotouči, mezi kterými opakovaně protahujete nůž, dokud není dokonale ostrý. Pokud si broušení a ostření nožů chcete co nejvíce usnadnit, budou vám vyhovovat elektrické brousky na nože Wüsthof. Používají se stejným způsobem jako brousky mechanické s tím rozdílem, že brusné kotouče pohání elektromotor a ostření tak nevyžaduje žádnou námahu.